از سخنرانی نوبل داگلاس نورث- دسامبر 1993 :
اجازه بدهید تاریخ زندگی انسان را در 24 ساعت جا دهیم. آغاز این تاریخ زمانی است بین 4 تا 5 میلیون سال پیش که در جایی در آفریقا انسان از گونه های آغازین ممتاز شد. ابتدای به اصطلاح تمدن بشری از طریق توسعه کشاورزی و سکونت دایمی انسانها در حدود 8000 سال قبل از مسیح روی داد—در 3 یا 4 دقیقه پایانی این بازه 24ساعته. در تمام بیست و سه ساعت و پنجاه و شش یا هفت دقیقه دیگر انسانها شکارچی باقی مانده بودند و جمعیت رشدی بسیار آهسته داشت.
حال اگر یک بازه 24 ساعته جدید برای دوره 10هزار ساله تمدن درنظر بگیریم سرعت تغییرات در 12 ساعت ابتدایی بسیار کند خواهد بود. جمعیت شناسان تخمین زده اند که جمعیت در این دوره دو برابر شده است که همچنان به معنای رشدی بسیار اندک است. سرعت تغییرات تنها در پنج هزار سال اخیر با ظهور و سقوط تمدن ها و اقتصادها شتاب گرفته است. جمعیت احتمالا از سیصد میلیون نفر در زمان مسیح به هشتصد میلیون نفر در 1750 رسیده است که شتاب معنی داری در مقایسه با دوره های گذشته است. تمام 250 سال آخر تنها 35 دقیقه از این بازه 24 ساعته است. بازه بسیار کوتاهی که با انفجار جمعیت همراه شده است و اکنون جمعیت جهان را به بیش از 5 [در حال حاضر در حدود 7] میلیارد رسانده است.
یک اشکالی در محاسبه هست . اگر 35 دقیقه را مساوی 250 سال بگیریم ، 24 ساعت می شود حدودا 12000سال یا 120 قرن . با این حساب 5 میلیون سال چی می شه ؟
اگر ١٠هزار سال رو معادل ٢٤ ساعت بگيريم ٢٥٠ سال آخرش ميشه حول و حوش نيم ساعت. اين محاسبه در پاراگراف دوم هست. در پاراگراف اول اگر ٤-٥ ميليون سال رو معادل ٢٤ ساعت بگيريم ١٠ هزار سال آخرش معادل مثلا ٣ ديقه هست. شايد كه كمى گيج كننده بيان شده اما محاسبه اش كه مشكلى نداره.
درباره یک چیز از طریق مطالعه چیزهای دیگه قضاوت نکن!
با درود . از دو پاراگراف شما نفهمیده ام از چه کسی پیروی می کنید . آن چه آشکار است و درک آن به نبوغ نیاز ندارد ، تکرار بخشی از سخنان داگلاس نورث در 1993 است . از آن زمان تاکنون نظرات جدیدی در باره ی تکوین گونه ی انسان ارایه شده است اما شما در نقلِ قول فقط شمار مردم را به روز کرده اید .
تکرار گفتار دیگران ـ بعضاً بدون معرفی منبع ـ در ایران فراگیر است ؛ نکته یی که البته از دو پاراگراف استنباط نمی شود ولی از مرور سایت ها و مجله ها و دیگر رسانه ها در یک بازه ی یک ماهه به آسانی قابل درک است . فرض من برای تبین این پدیده ریشه در مشاهداتی از این دست دارد و نقل قول شما را فقط یک مصداق یافته ام .
حالا چرا برآشفته اید و پرخاش گرانه واکنش نشان می دهید ؟!
ناگفته نماند که فکر نمی کردم کسی که به گستره ی زمانی چند میلیون ساله در پهنه ی زمین توجه می کند و سخن داگلاس نورث را می خواند ، لات منشانه واکنش نشان دهد .
آقا ما و فلان پروفسور و خادم الاسلام رو بیخیال. جدا خودت رو دریابیم که با نبوغ سرشارت از این دو پاراگراف فهمیدی که ما داریم از کی پیروی میکنیم و از کی پیروی نمیکنیم
با درود . می توانستید براساس یافته های پروژه ی زنوم انسان زمان پیدایش انسان را کوتاه تر در نظر بگیرید و همه ی تحولات این بازه ی زمانی را در یک 24 ساعت فشرده کنید ؛ این طوری درکی ملموس تر و بی گسست از فرآیند با یافته های جدید ترکیب می شد . حد اقل همان اطلاعات قدیمی را در یک بازه فشرده می کردید تا مشخص شود که رخدادهای 400 سال اخیر چند صدم ثانیه از 24 ساعت مفرض بوده است .
چرا چنین نمی کنید ؟ چون تقلید از فلان پروفسور جانشین پیروی از خادم الاسلام شده است !
بسیار جالب بود . 4 تا 5 میلیون سال پیش را در 24 ساعت قرار داده و از تولد انسان روی کره زمین آغاز کرده وبه انفجار جمعیت رسیدن و این هشداری است برای انسان ها که معزل جمعیت را جدی بگیرند . راستش مسئله جمعیت بخصوص در نیم کره جنوبی مرا آزار می دهد .